Professioneel proeflezen

Wil je graag eerlijke, opbouwende feedback van een buitenstaander op jouw manuscript, het begin van jouw manuscript of een aantal korte verhalen? Bij Schrijfdroom kun je terecht voor een quickscan en manuscriptbeoordeling. Zowel voor fictie als verhalende non-fictie (reis- en levensverhalen).

Je krijgt concrete tips, adviezen en schrijftheorie aangereikt, die jou helpen jouw manuscript of korte verhalen naar een hoger niveau te tillen.

Quickscan

In een quickscan beoordeel ik de eerste 7.500 woorden van jouw manuscript of max. 3 korte verhalen (7.500 woorden in totaal) op verhaalniveau. Hierbij kijk ik o.a. naar het verhaalidee, de personages, stijl, setting, perspectief, informatiedosering, taalgebruik, originaliteit en spanning.

Een uitgeverij leest vaak alleen de eerste pagina’s van een manuscript om te beoordelen of zij er voldoende potentie in ziet. Een sterk begin dat uitnodigt tot verder lezen is dan ook heel belangrijk.

Wil jij weten of de eerste hoofdstukken van jouw manuscript potentie hebben? Dan is een quickscan misschien wat voor jou. Oók als je nog lang geen voltooid manuscript hebt, kan ik aangeven of je op de goede weg zit!

Manuscriptbeoordeling

Misschien heb je jouw manuscript al laten lezen aan familie en vrienden, maar mis je de objectieve, kritische blik van een professional. Of misschien heb je jouw manuscript al naar een aantal traditionele uitgeverijen gestuurd en is het keer op keer afgewezen.

Heb je behoefte aan iemand die jouw manuscript op een objectieve manier leest, en eerlijk en concreet aangeeft hoe je jouw verhaal (nóg) beter kunt maken? Ik help je graag op weg naar de beste versie van jouw verhaal!

Ik beoordeel jouw manuscript op verhaalniveau. Dit houdt in dat ik let op o.a. de geloofwaardigheid van de plot, ontwikkeling van de personages, spanningsopbouw, informatiedosering, stijl, structuur, setting, dialoog, het perspectief, thema en taalgebruik.

Ik kan je niet de garantie geven dat jouw manuscript door een traditionele uitgeverij zal worden gepubliceerd, maar ik geef je wél uitgebreide feedback, adviezen en schrijftheorie waarmee jij jouw manuscript naar een hoger niveau kunt tillen, zodat je uiteindelijk een boek-in-wording hebt waarop je trots kunt zijn.

Quickscan

Wat

Ik beoordeel de eerste 7.500 woorden van jouw manuscript of max. 3 korte verhalen (7.500 woorden in totaal) op verhaalniveau.

Je ontvangt een leesrapport en jouw manuscript voorzien van aantekeningen.

Kosten

€ 89,-

Manuscriptbeoordeling

Wat

Ik beoordeel jouw manuscript op verhaalniveau. (Het manuscript telt min. 10.000 woorden.)

Je ontvangt een leesrapport en jouw manuscript voorzien van aantekeningen.

Kosten

€ 5,95 per 1000 woorden + € 45,- voor het leesrapport*

* Als je eerder door mij een quickscan hebt laten doen voor hetzelfde manuscript dan trek ik de woorden uit de quickscan af van het woordenaantal van het totale manuscript. In dat geval betaal je dus minder voor de manuscriptbeoordeling. Wel zo eerlijk, toch?

Aanleveren manuscript

Je kunt jouw manuscript verzenden naar info@schrijfdroom.nl. Houd voor het aanleveren van jouw manuscript de volgende richtlijnen aan:

– Word-bestand (.doc of .docx);

– Lettertype Arial, Calibri of Times New Roman;

– Lettergrootte 12;

– Regelafstand 1,5.

Wil je meer weten of een vrijblijvende offerte aanvragen? Neem dan contact met mij op.