Zeg ja tegen jouw schrijfdroom! (Én durf nee te zeggen.)

Zeg ja tegen jouw schrijfdroom! (Én durf nee te zeggen.)

Ja: het is ogenschijnlijk maar een klein woord dat we vaak gebruiken. Desondanks kan het een enorme kracht bevatten als er sterke intenties en beloftes achter schuilgaan, zoals tijdens een trouwceremonie.

Geef daarom het jawoord aan jouw schrijfdroom. Ja zeggen tegen schrijven, is een belofte aan jouw schrijfproject(en) én daarmee aan jezelf. Het betekent dat je van schrijven een prioriteit durft te maken.

Durf nee te zeggen

Ja zeggen tegen schrijven, betekent dat je nee moet kunnen zeggen tegen anderen. Dat kan soms moeilijk zijn en misschien is het iets dat je moet leren. Maar als jij nee zegt tegen iets anders, zeg je eigenlijk ja tegen jezelf en je schrijfproject, tegen je hobby en je persoonlijke doelen en dromen.

Door nee te zeggen, bewaak je jouw schrijfmomenten. Kan je eigenlijk niet, omdat jij maandagavond al hebt ingepland om te schrijven? Prima! De ander kan wellicht donderdagavond niet vanwege een tennistraining. Durf dus gewoon nee te zeggen. Want dat mag je. Sterker nog, je bent het aan jezelf verplicht! Het is doodzonde als je jouw schrijfsessies (veelvuldig) opoffert. Dat draagt niet bij aan jouw geluk en het brengt je al helemaal niet dichter bij het waarmaken van jouw schrijfdroom.

NB: Je hoeft natuurlijk niet altijd nee te zeggen tegen anderen, maar realiseer je dat je niemand een verklaring schuldig bent als je dat wel doet. 😉

Tip: Weet hoeveel tijd je te besteden hebt! Zorg ervoor dat het voor jezelf duidelijk is wat je dagelijks, wekelijks en maandelijks zoal te doen hebt. Zo krijg je een overzicht van hoeveel vrije tijd je overhoudt voor jezelf. Nu kun je jouw schrijfmomenten inplannen én tijd vrijhouden voor andere leuke dingen.

Wat ja zeggen tegen schrijven jou oplevert:

—> Je komt dichterbij het realiseren van jouw schrijfdroom.

—> Meer duidelijkheid over wat jij écht wilt.

—> Meer schrijfplezier!

—> Meer focus, productiviteit, routine en discipline.

—> Een goed gevoel, want ja zeggen draagt bij aan jouw geluk en persoonlijke doelen.

Durf jij het jawoord aan jouw schrijfdroom te geven?

Zeg ja tegen jouw schrijfdroom! (Én durf nee te zeggen.)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *